Играчка от плат или пластмаса. Кое е по-добре?

От Десислава Калоянова 17/02/2017 1 Коментари Handmade за деца,

Като грижовни родители всички НИЕ се стараем да избираме най-доброто за своите деца като започнем от най-екологично чистите храни, продължим с най-удобните и меки дрехи и обувки, най - безопасните и занимателните играчки. При огромното разнообразие на детски играчки, което има в търговската мрежа, често се случва да се затрудним в избора си и да търсим мнение на свои приятели, роднини, близки и познати.

 

В колко от случите обаче си задаваме въпроса: Играчка от плат или от пластмаса е по-правилно и по-добре за здравето и развитието на детето?

 

Някои от вас може и да са мислили по темата, но други препускайки през списъка със задачи от ежедневието, може и да не са. Ето защо решихме да ви представим нашата гледна точка.

 

 

1. ИГРАЧКИТЕ ОТ ПЛАТ

 

Играчките от плат са безопасни, антиалергични, лесно се перат и почистват. Нямат дребни частици, които могат да бъдат вдишани или погълнати, което ги прави идеален подарък и за най-малките. Те могат да се мачкат, дърпат и огъват, без това да наруши външния им вид.

 

В същото време играчките от плат предлагат развиването на сръчност, допир, разпознаване на цветове и материи, което е от изключителна важност за детето.

 

От друга страна, повечето деца обичат да спят с любимите си играчки. Платнената играчка е мека, нежна и приятна на допир. Платът е една предпочитана материя, защото запазва температурата си и трудно изстива, не може да нарани детето, затова меката играчка от плат е предпочитан гост в детското  легло. Децата обичат да гушкат играчки от плат, защото им напомнят за топлината на майчината прегръдка, по-лесно се успокояват когато са раздразнени и по-бързо заспиват.

 

Ако детето ви има любима играчка от плат, с която не се разделя, но често се налага да я перете, най-добре се снабдете с още една идентична на нея. Така ще имате време да почиствате едната играчка, докато детето играе с другата. В същото време детето, няма да плаче за мечето от простора, което не можете да изсушите с магическа пръчка. Така осигурявате спокойствие и за детето и за себе си.

 

2. ПЛАСТМАСОВИТЕ И ГУМЕНИ ИГРАЧКИ

 

Гумените и пластмасовите играчки се изработват най-често от химични съединения. Някои от тях съдържат опасни за здравето на бебето химикали. Те често променят цвета си и не са устойчиви на хвърляне, мачкане и огъване. Ако все пак държите да купите такава играчка, особено за дете между 6 и 18 месеца, трябва да сте сигурни, че тя е от коректен производител и на играчката е написано, че е подходяща за тази възраст. Възрастовите ограничения написани на опаковките на играчките гарантират безопасността на вашето дете.

 

Никога не купувайте играчка, за която не сте сигурни къде и от кого е произведена. Коректните производители влагат много средства в изследвания, за да гарантират пълната безопасност на играчките, които произвеждат и застават зад всеки продукт с името си. Ако ви се струва, че една играчка е твърде евтина, обезателно проверете производителя. Ниската цена, най-вероятно е съпътствана от некачествен продукт.

 

Всички наши предложения на детски играчки от плат можете да разгледате тук: http://decorra.eu/Za-Deteto/DECO-Igrachki

 

Ако желаете да се свържете с автора на материала за повече подробности и съвети, можете да го направите като ни пишете на имейл sales@decorra.eu

 

Очаквайте още интересни публикации по темата за детските играчки, детското развитие, предпочитания, креативни игри, ръчно изработена играчка или масов артикул и др.

 

ДО НОВИ СРЕЩИ!

* Източник на снимката с пластмасови колички - Интернет

1 Коментари

мама Вики:
08/08/2017, 12:58:53 PM
Отговори

Категорично съм за играчка от плат. Тези пластмаси направо са ми дошли до гуша. Може да са по-скъпи, но за мен ръчно изработените играчки са по-здрави. Е, много ясно, че зависи кои ги е правил. Аз се доверих на Decorra и съм доволна. Препоръчвам сайта и продуктите и пожелавам успех на екипа.

Остави коментар

Loading...