Има ли детската Великденска играчка душа и сърце

От Фантима Иванова 15/03/2017 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade творчество,Handmade за деца,

По Великден освен на боядисаните яйца децата се радват и на детски играчки. Определено разнообразието е голямо както в сферата на ръчната изработка, така и в сферата на масовото производство.

 

HandMade Авторите, предприемачи използват различни материали, експериментират с техники, приемат предизвикателството да творят само едно единствено нещо, независимо колко време и труд ще отнеме, защото работят на 100 % за идеята и крайния емоционален ефект от свършеното. Те създават нещо, което е уникално по рода си, трудно повторимо, нестандартно и забележимо. Качеството е на много високо ниво, а цената висока. Конторлът на изработката е само и едниствено от един човек, който гледа под лупа. Дори и да са налични материалите никога не може втория брой да стане като първия, защото нагласата на автора е да направи нещо по шаблон. Свободата е ограничена и стремежа е да няма отклонение от първата бройка. А нали се сещате какво става при това положение – емоцията на работа и творчеството се променят. Промени ли се тя – променя се и количеството любов, старание, внимание и др. психически и психологически обстоятелства, които взети заедно носят друг енергиен заряд на продукта. Имайки предвид факта, че децата са адски сетивни веднага ще почувстват каква душа и сърце има играчката, която получават. Те не могат да бъдат излъгани или подведени. Ето защо по някога емоцията на едно дете е изразена чрез усмивка и радост, друг път като безразличие и обръщане поглед на страни или пък нежелание играчката да вземе и да играе с нея.

 

При серийното, още масово производство нещата са ясни – суровините са много, машината прави много бройки на един път и разлика между първата и последната няма. Материалите, които се ползват са едни и същи заради технологията на изработка или машините, които се ползват. За експериментиране с техники и дума не може да става, защото с шаблон или матрица е лесно и бързо. От там себестойността е прекалено ниска, качеството не се следи с толкова голямо старание като при HandMade изработката, защото все пак матрицата си е матрица и би дала минимален дефект на производство. И нали се сещате - ниската цена прави една играчка евтина, независимо дали е качествена и масова. Играчките, които са изработени почти на 100 % от машини почти не са докосвани от човек и не излъчват почти нищо, защото нямат душа и сърце. Ето защо в началото малкото дете може да се впечатли от вида на това, което получава заради цветовете или формите, но после бързо играта му доскучава, играчката остава на страни и с нещо старо и любимо продължава да се занимава.

 

Обикновено при вземането на решение за покупка влияят множество фактори. Родителите се опитват максимално да задоволят желанията и очакванията на децата си, но все пак не трябва да се пренебрегват важните въпроси като:

 

1. Колко е голямо детето?

2. Каква да бъде играчката – за момиче, за момче или универсална?

3. Какви са детските интереси и предпочитания?

4. Колко дълго задържи вниманието на детето една нова играчка?

5. Какъв е бюджета предвиден за нова играчка?

6. Кой е най-удобния начин на пазаруване – онлайн, от реален магазин, по заявка или проект?

 

НО, на въпроса има ли подходяща Великденска играчка с душа и сърце - Да. Има и това може да бъде едно малко съкровище от плат с дълги уши, вирнато носле и пухкаво опашле.

Мини зайчето може да бъде приятелче на всяко бебе и малко дете, защото е едва 23 см. високо и 14 см.широко. Изработено е от 100 % памучни платове и пълнеж от силиконова вата с доказуем произход за качество и безвредност. Предпочитан приятел е на бебета и майки заради малките си размери, удобна плоска форма, подходяща за хващане от детските ръце.

 

Други интересни идеи с тема Великден можете да намерите тук: http://decorra.eu/Praznici/Velikden

 

Авторски текст и презентиране: Фантима Иванова,

Маркетинг мениджър и Управител на "Декора Крейт" ЕООД, тел. 0887 193 608

E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu

гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )

Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/

Остави коментар

Loading...