Вълшебството на Коледа, магията на празника и специалните подаръци

От Фантима Иванова 01/12/2018 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade творчество,Handmade свят,Подаръци, КОЛЕДНИ ИДЕИ,


Вълшебството на Коледа, магията на празника и специалните подаръци   

 

Отново е декември. Отново е толкова цветно и колоритно, че не може да се забрави това време от годината.

Нижат се дните. Падат бавно страници от календара. Пухкави снежинки радост носят на децата и рисуват бяла приказка във тишината.

Пушат пак коминчетата. Празниците идват с пълна сила. Дядо Коледа ще ни почука много скоро на вратата.

 

Декември е последният месец на годината и винаги е очакван и изпращан подобаващо. Заблестяват лампичките на елхата. Мигат светлините на прозорчетата. Пак се крият лакомства в червените чорапки закачени до елхата на децата.

 

Обичам да творя за Коледа. Обичам магията на този празник и емоцията ме завладява с пълна сила. Усещам мирис на канела и някак празнично ми става на душата.

За Коледните празници се готвя отдалече. Още в края на септември се завихрят моите идеи - за декорацията, специалните подаръци, посланията на картичките, материалите, представянето и личното отношение. Подаръчните идеи за възрастните и децата са обмислени, планирани и завършени като концепция и само чакат да излязат на бял свят.

 

Обикновено подготовката за Коледните празници стартира няколко месеца по-рано - още в края на август или началото на септември. Винаги залагам на уникалните идеи за подаръци, които да бъдат практични и дълго време използвани. Все повече клиентите държат на бутиковото оформление и на опаковката. Радват се на малките жестове на внимание под формата на талонче за отстъпка или картонено тагче-комплимент. Един артикул, който използвам при оформяне на опаковката или добавям към продукта. От все сърце Ви го подарявам, за да го подарите на своя любим човек и да му доставите много радост от Вас и от мен. Всеки се радва и обича да получава комплимент.

 

Ето и няколко идеи как да направите още по-колоритен и вълшебен празника с ръчно изработените продукти от Decorra HandMade:
 

1. Декорация на празничната маса – тук залагаме на зеления цвят в комбинация с бяло, за да се подчертае свежестта на масата. Елегантно облечените бутилки с дрехи от плат са атракция и радост за сетивата на мъжете. Нежната коледна ваза с форма на сърце е напълно в тон с подложките за чашите, коледното каре звезда и карвинг свещите. Спокойно можете да добавите раздвижено еленче от същия плат, за да уважите и децата. В малка тематична рамка сложете най-веселата си Коледна снимка на рафтчето или на стената.
 

2. Декорация на празничната маса на закуска или сладка раздумка  – тук залагаме на микс от зелено, червено и бяло, за да е релаксиращо и ободряващо. Коледният пъстроцветен панер е подходящ за поставяне на лакомства, бисквити, бонбони, хляб и сладкиши. Успешно може да се съчетае с подложки за чашките и коледна свещ за масата. Закуската или пиенето на чай, кафе или мляко до камината ще се превърне в нещо повече от приятно преживяване и коледна емоция.
 

3. Декорацията около елхата в червено е винаги акцентираща и завладяваща – тук можем да Ви предложим коледен кош за подреждане на подаръците, като идеята е асоциирана с чувала на дядо Коледа. За семейните моменти около елхата, с топли напитки в ръце, може да се възползвате от подложки за чаши, за да не се цапа масичката. Чашите с горещите напитки ще запазите по-дълго топли, ако облечете порцелановите чаши с плетени дрешки на Снежковци.
 

4. Декорация за стената и прозорците в зелено и червено – тук идеята е да се придаде чар на стъклото и да се радват децата на една по-различна и атрактивна украса. За целта може да се закачат Коледните флагчета като алтернатива на гирлянд, да се поставят ботушчетата да красят стъклото, но може и да се направят Коледни пъзели за игра и украса на стените в детската стая. Освен това ако сте любители на снимките на хартия и искате да си имате автентичен албум,  можете да съхраните кориците му от прелистване с Коледна подвързия от плат. Ако пък сте по-творчески настроени с успех можете да ползвате калъфа на албума за калъф на книжката Ви с коледни стихове, песнички или бележник с забавните коледни семейни истории.
 

Идеите за подаръци с Коледна тема е като тема без край. Децата се радват на снежковци, еленчета, пингвини, зайчета с коледни десени, мечета, малки пъзели от плат и не по-малко на меки книжчици. Коледната книжка от плат има за цел да запознае детето със символите на празника и да го накара да усети неговата магия чрез меките странички.


Децата се радват на различните малки сувенири, в които се слагат парички или бонбони. Те обичат Коледни играчки от плат да си гушкат и нямат търпение да дойде това време на годината, за да ги извадят от скрина.
 

И все пак, какво е празника ако не подаряваме огромно настроение на близките си и не ги зарадваме с пожелания за здраве, щастие и любов?
 

Коледа е времето, когато се радваме на празничните пожелания, на уникалните картички с елхови клонки, снежни шейкър ефекти и блестящи звездички. Пишем пожеланията и лепим снимки в албумите.
 

Декември е любимият ми месец от годината.
 

Усещам прилив на енергия, чувствам как новото стои и ме чака някъде там зад вратата.
 

Декември е месецът на равносметките, плановете идеите и новите мечти.
 

Декември е време за обич и семейна топлина. Време за себе си и повече време за нашите деца.

Loading...