Бебешките съкровища, идеи и подаръци за Свето Кръщение

От Фантима Иванова 10/08/2017 2 Коментари Подаръци и празници,Handmade свят,Handmade за деца,Кръщене, БЕБЕ подаръци,Бебешките съкровища, идеи и подаръци за Свето Кръщение е актуална тема. По нея може много да се каже и напише. През последните години няма модерни родители, които да не са се подготвяли месеци преди важното събитие на тяхното дете - Свето Кръщение и тайнството на ритуала. Разбира се всичко е въпрос на характер и темперамент на младите родители какво точно ще изберат. В крайна сметка винаги всичко се върти около важните детайли, свързани с бебешките съкровища, идеите за подаръци на гостите, декорацията на масите в  ресторанта, празничната украса, тоалетите и цялостната атмосфера на тържеството.

 

Сами по себе си бебешките съкровища представляват три сладурски кутийки, в които се поставят едни от най-ценните бебешки неща. Тях запазваме за цял живот и са пряко свързани с тайнството и символиката на самия ритуал по Светото Кръщение и раждането на детето. Има кутийка за косичка, която отрязва свещеника по време на ритуала, кутийка за пъпчето от родилния дом. На по-късен етап в третата кутийка за зъбче се прибира и първото паднало зъбче на детето. Идеята на всичко това е важните моменти и предмети да бъдат добре скрити и съхранени във времето, за да останат все така истински и ценни.

 

Бебешките съкровища, идеи и подаръци за Свето Кръщение могат да бъдат разнообразни по вид, цвят, форма и стил. Кой родител какво ще избере е въпрос на личен вкус и предпочитания. Има варианти, при които се ползват специализирани агенции, на които се поставя задачата да свършат цялата работа по подготовката и реализацията на Светото Кръщение. Това е рядка практика, но все пак е факт.

 

Повечето родители искат да имат 100 % ангажираност и участие в бебешката еуфория на Кръщенето. Някои майки сами се заемат с изработката на бебешките съкровища, търсят идеи за декорацията и украсата, а също така ръчно изработват малките подаръчета за гостите на Светото Кръщение. Има и друга категория майки, които са претенциозни и същевременно знаят какво искат, но не им се занимава да го направят сами. Те разбира се намират талантлив творец, на който възлагат задачата да направи бебешките съкровища, подаръчетата за гостите, албума за снимки и декорацията на свещите. Едно от предимствата на този вариант е, че те са автори на идеята, а друг се занимава с реализацията.

 

Предимства друг да направи всичко вместо вас:

 

1. пестите време, а човека си разбира от работата и разполага с нужните знания и материали (или знае от къде бързо и изгодно материали да набави);

 

2. спокойни сте, че ще успеете с всичко - резервиране на дата, ангажиране на фотограф, избиране на тоалетите, запазване на ресторант или заведение, определяне на менюто, разпределение на гостите по масите, разнасяне на поканите и др.;

 

3. концентрирате се върху цялостната идея и организация на празника.

 

Недостатъци от това друг да изработи бебешките съкровища, подаръчета за гостите, поканите за кръщене и декорацията::

 

1. рискувате да попаднете на начинаещ творец или агенция, ако не направите подробно проучване;

 

2. може да се получи разминаване между очаквания и резултати;

 

3. може да изникне някаква промяна в движение и да не успеете да контролирате процеса навреме.

 

Истината е, че ако заложите на някой, който се занимава с изработка на бебешки съкровища, покани, декорация, албуми, поздравителни картички и др. за сватба, рожден ден или Кръщене, който е с дългогодишен опит само можете да спечелите. Затова най-честата практика на майките е да търсят съвет и мнение от други майки.

 

Кой какво ще избере зависи не само от финансовите възможности на семейството, но и от броя на гостите и мащаба на тържеството.

 

Бебешките съкровища и ценности могат да се поместят в една единствена по-голяма кутийка за бебешки ценности или в три самостоятелни малки кутийки, поставени в друга по-голяма. Ако майката се разбере с кръстницата на бебето, златното кръстче на малкото християнче също може да се постави в отделна кутийка за златно кръстче или украшение еднаква с тази на бебешките съкровища. Идеите за декориране на свещите за Светото кръщение може да бъдат базирани на това каква е декорацията и стила на бебешките съкровища и ценности, поканите и всичко останало.

 

Дали ще се поднасят малки подаръчета на гостите на Светото Кръщение зависи от родителите. Това е индивидуален избор, макар, че се наложи като практика. Тук идеите за подаръчета на гостите варират според броя и стойността, започвайки от малки бутилки с вино, свещи, сапунчета ръчна изработка, бисквитки и др.

 

Нашето готово решение на кутия за бебешки съкровища и ценности можете да видите тук и разбира се да съчетаете с подходяща ръчно изработена  декорирана картичка + кукла ангелче момче или момиче.Има и друго решение, което не е нито в розоо, нито в синьо и представлява уникален подарък за Свето Кръщение.

 

Ако сте поканени на детско Кръщене и се колебаете какво да подарите Ви предлагаме следната комбинация, която ще намери приложение и ще е спомен за цял живот:

 

1. Поздравителна бебешка картичка;

 

2. Бебешка картичка с джоб за пари;

 

2. Вертикално бебешко пано дкупаж, подходящо за момиче и за момче;

 

3. Мини кутийка за бебешки украчения, ценности и други малки неща.Ако имате нужда от помощ или идея за подарък за Свето Кръщение на дете или Ви е трудно подарък да изберете, не се колебайте да ни пишете или да се свържете с нас!

2 Коментари

Виктория Йорданова:
10/08/2017, 04:32:08 PM
Отговори

Много са хубави всичките ви идеи и продукти. Няма нещо, което да не ми харесва. за мен сте едни професионалисти във всичко

Мая:
15/08/2017, 05:36:02 PM
Отговори

Имам ваша кутийка за момче и съм много доволна от изработката. Радвам се, че във Варна има такъв магазин като вашия. Дано повече хора научат за вашите красиви артикули. Струва си да ги имаме.Успех и пак ще се видим.

Остави коментар

Loading...