Активна тиха книжка гъба с пъзели, игри и възможност за рисуване

От Фантима Иванова 15/11/2018 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade за деца,НОВИ ПРОДУКТИ и решения,Изпълнени ИДЕИ, ПОРЪЧКИ,

Щастливи сме да ви представим нашата най-нова разработка - авторска Активна тиха книжка гъба от плат с пъзели, игри и възможност за рисуване. Книжката е от най-висок клас на сложност, подходяща за деца до около 5 - 6 г.
 

Ако при тихите книжки с пъзели, мисията ни е " ПОМОГНИ МИ ДА СЕ НАУЧА САМ" (ЧРЕЗ ОСЪЗНАТО УЧЕНЕ), то при този модел идеята е усложнена със страницата за рисуване и писане. Освен това към книжката може да се добави черна дъска и тебешири за самостоятелни или екипни занимания с възрастен. Смисълът на черната дъска е, че децата трябва да свикнат да се фокусират и концентрират при работа с учител.
 
Активна тиха книжка с пъзели, игри и възможност за рисуване с форма на гъба към момента е една от най-сложните, най-образователните, развиващи и увлекателни книжки от плат, които сме разработили. Тази разработка не само, че обхваща 5-те сфери - сетивни, практически, математически, за език (реч), общообразователни материали, но има силно подчертан творчески елемент.


Активна тиха книжка гъба с пъзели, игри и възможност за рисуване може да се използва от ранна детска възраст, преди или след 9 месец по преценка на родителите. Това е свързано с момента, когато детето започва да си поставя определени цели и ги преследва. Това не пречи на по-ранна детска възраст родителите заедно с детето да прелистват книжката и да се наслаждават на цветните странички. И все пак около една годинка, малчуганите обичат да седят и да си прелистват книжки с картинки.
 

Детето харесва малки предмети затова в тихата книжка сме сложили различни подвижни елементи. Може да повдига цветните квадрати, да учи геометрична фигура, скрити от долу и да ги отлепва и залепва. Успоредно с това се научават посоките при отваряне на прозорчетата - ляво, дясно, нагоре, надолу. Детето може да изважда морковите от гайките, да прибира крушите и ябълките от дървото, както и да слага ябълка или круша на гърба на таралежчето. Математиката става весела и лесна благодарение на цифрите и цветните риби, а пъзел с по-голяма сложност е котето и рибената кост. Плуващите рибки под корабчето имат различен вариант на откопчаване и закопчаване, което тренира фината моторика и когнитивно мислене.

Двете страници за лично творчество са джобчетата за моливи и прозорчето за рисуване. В устата на жабата са скрити връзки със сърчица и може да се прибере острилка или гума. поставяйки бял лист в прозорчето в дясно, детето ще може да поставя и очертава контурите на подвижните части на книжката, да пише, смята и рисува. Всички лични творчески постижения, рисунки и задачи, детето може да съхранява в джобчето под прозорчето.
 

КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО на Активна тиха книжка гъба с пъзели, игри и възможност за рисуване: махате дребните елементи, давате я на детето да си я разглежда, а когато видите, че става по-любознателно надграждате и усложнявате заниманията си заедно. Пъзели ще редите, разкази по картинки ще правите и заедно ще рисувате и детето интелекта си ще развива.
 

ДА, до 2 г. детето ако има такава тиха книжка под ръка ще маха елементи, но няма какво да се скъса и във времето ще продължавате да играете с тази образователна и креативна книжка.
 

И, все пак, не забравяйте, че всяко дете е индивидуално. Някои деца започват да говорят рано.

Лесно усвояват четенето и броенето. Имат добра памет, лесно се справят в училище. А при други деца всичко се получава с много усилия. 80% от способностите са дадени от природата и само 20 % зависят от възпитанието.


Авторски текст и презентиране на Активна тиха книжка гъба с пъзели, игри и възможност за рисуване:
 

Фантима Иванова

E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu


 
гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )
 
Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/

https://www.youtube.com/watch?v=illU6mxu9QE&feature=youtu.be
 

Остави коментар

Loading...