Четири сезона и една Коледа

От Фантима Иванова 13/12/2016 0 Коментари Подаръци и празници,

 

Като филмова лента или кадър от черно - бял филм, толкова бързо се търкулват дните, че не остава време с приятели да го споделим. Махаме старите листи от календарите и важните дни започваме да броим.

 

Лятото горещо, слънцето пече. Пеят чайки и мирише на море. Всички се приготвят за почивки, плажове, море, да изкачват и планински върхове.

 

Есента е шарена, красива и с опадали листа като стара  рокличка дриплива. Тя е пъстра и омайна, като четка на художник е игрива и рисунка прави закачлива.

 

Зимата студена, бяла и в душата ни отново скреж и пухкави снежинки е довяла. Пушат старите комини, преспи правят люти зими. Дядо Коледа ще прави с новите ботуши пак партини.

 

Пролетта е млада, свежа и зелена. Тя е като глътка въздух сред гората, тя е порив нежен над полята. Тя ни дава нови сили и в проекти нови ни въвлича. Бягат бързо пак краката, сред градини пъстри със цветята.

 

Да, така е. Всеки сезон е красив и по своему уютен, даже приветлив.

 

Всеки месец носи новото начало. Всеки месец идва с бодра стъпка и със песен!

 

Може би, ми намирисва на канела, може би си спомням бабинита пухкава кадела. Скоро ще е люта зима, ще ни настъпи Коедна магия и отново приказки и чай ще има.

Остави коментар

Loading...