Да бъдеш почти като оригинала

От Фантима Иванова 04/05/2017 0 Коментари Handmade свят,Онлайн пазаруване.Съвети,
 
Тези, от Вас които лично ме познават са наясно, че на ниско махленско ниво не обичам да падам, в разправии, конфликти и други подобни не влизам.
Е, да, ама този път не издържах. Претенции за авторство в нашата страна и където и да е не можем да имаме. Търговска марка или име да защитим пак е напразно и за нищо, тъй като при изделията ръчна изработка целта е да бъдат уникални и неповторими, защото са клас бутикови. Всеки от Вас се е сблъсквал с подобен казус и е споделил или замълчал. Постъпил е както е преценил.
 
Признавам си, че всеки от някого гледа, наблюдава и се вдъхновява, но .... нека поне копието бъде по-добро от оригинала. Променете името, а не словореда и свои текстове си измислете. Това “на готово” е възможно някой ден номер да Ви скрои. Повярвайте ми така е, защото вече 10 години с писане на различни материали и статии се занимавам. Повече по темата нямам какво да кажа, защото е безсмислено. Пинтереста отдавна е факт, а Интернет е такава бездънна яма, че информацията край няма. Но ... нека все пак имаме малко уважение един към друг - да добавяме по нещо от себе си, а не да се опитваме да имитираме оригинала.
 
Ето моите мотиви и причини да напиша всичко това, без да навлизам в повече подробности. Вие, мили хора и колеги преценете кой е копието и кой оригинала? Кой уважение заслужава и кой дори коментар не трябва да получава .....
 
* 4004-DD. Детски конструктор Камион от плат с търговското име Decorra HandMade
 
* Презентация с видео на играчката конструктор, качено във Facebook на 13 ноември 2016 г.
 
* Списание "Моето бебе и аз", рубриката "Нещо ново", стр. 18 на брой 163-ноември 2016 г. - под заглавието "ДА РАСТЕМ ЗАЕДНО ОТ ПЪРВИЯ ДЕН" за първи път беше анонсиран "Най-новият ръчно изработен продукт от детската серия на Decorra HandMade текстилният конструктор камион. Това е първата по рода си развиваща детска играчка за момчета, направена на принципа сглоби - разглоби...."
 
 
А ето какво намирам месеци по-късно в Интернет сайта за покупко - продажба OLX:
 
 
И какъв е извода, мили хора? .....
 
 

Остави коментар

Loading...