Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче

От Фантима Иванова 03/11/2018 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade за деца,НОВИ ПРОДУКТИ и решения,Изпълнени ИДЕИ, ПОРЪЧКИ,

Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче
 

Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче и на какви игри може да се играе. Идейната концепция на Активната книжка с пъзели от плат е ПОМОГНИ МИ ДА СЕ НАУЧА САМ (ЧРЕЗ ОСЪЗНАТО УЧЕНЕ)

Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче е една от най-сложната, най-образователните, развиващи и увлекателни книжки от плат.

Тази разработка на тиха книжка от плат обхваща 5-те сфери - сетивни, практически, математически, за език (реч), общообразователни материали.

Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче може да се ползва и след 9 м. възраст на детето (понякога може и по-рано по преценка на родителите). Това е свързано с момента, когато детето започва да си поставя определени цели и ги преследва.

С Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче е на-добре детето да започне самостоятелно да играе около една годишна възраст. Това не пречи на по-ранна детска възраст родителите заедно с детето да прелистват книжката и да се наслаждават на цветните странички. Размери: 31 х 28 см.

И все пак около една годинка, малчуганите обичат да седят и да си прелистват книжки с картинки. Детето харесва малки предмети затова в тихата книжка сме сложили различни елементи. То може да повдига цветните квадрати и да вижда каква геометрична фигура има скрита от долу - триъгълник, кръг, квадрат и правоъгълник като се ориентира по цвят и форма и да ги залепва и отлепва. Освен това тренира посоките на отваряне на прозорчетата - ляво, дясно, нагоре, надолу.

Детето може да изважда морковите от гайките и да се мъчи да ги постави обратно на мястото им или в панера. Когато обаче му е скучно лесно ще премества детайлите на сметалото и ще прецизира фината си моторика. Увлекателни са игрите пъзели с рибена кост, дърветата с плодове и цветовете на светофара. Движението на колата и смяната на цветовете на светофара са лесен начин за изучаване на безопасното движение на пътя. Плуващите рибки под корабчето имат различен вариант на откопчаване и закопчаване, което отново тренира фината моторика и когнитивно мислене. Така може да се занимава напълно самостоятелно до 5 г. или докато това занимание му омръзне.

КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО на тихата книжка Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче: махате дребните елементи и я давате на детето да си я разглежда. Ако забележите, че тази мека книжчица му е интересна го оставяте да си я разлиства и постепенно преценявате какво да добавяте като занимания и игри. Така в рамките на няколко години ще надграждате сложни детайли, докато детето самостоятелно и тихо си играе. Пъзели ще реди, разкази ще прави и интелекта си ще развива.

ДА, до 2 г. детето ако има такава тиха книжка под ръка ще маха елементи, но няма какво да се скъса. Все пак това е книжка не от хартия, а от плат. А, ние като родители винаги сме до своите деца, за да ги наблюдаваме, помагаме и да ги напътстваме.

Книжката кола е направена с персонална табелка от плат с името на детето. Освен това още на корицата има занимателни елементи, свързани с подмяна на черното правоъгълниче, имитиращо немера на колата. стъклото с чистачките също е подвижно и на негово място може да се сложи табелката с името на момчето. Двете табелки са превантивна мярка, когато имате едно дете вече играло с книжката и второ също момче, което отново да може да играе с тази тиха книжка.

И, все пак, не забравяйте, че всяко дете е индивидуално. Някои деца започват да говорят рано. Лесно усвояват четенето и броенето. Имат добра памет, лесно се справят в училище. А при други деца всичко се получава с много усилия. 80% от способностите са дадени от природата и само 20 % зависят от възпитанието.

Авторски текст на Детска активна книжка Кола с пъзели и игри за момче:
Фантима Иванова

Decorra HandMade YouTube канал:
https://www.youtube.com/watch?v=UPspSouoMz8&t=49s

Остави коментар

Loading...