Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче

От Фантима Иванова 06/11/2018 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade за деца,НОВИ ПРОДУКТИ и решения,Изпълнени ИДЕИ, ПОРЪЧКИ,

В тази статия и приложено клипче ще Ви разкажем как е оформена Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче и на какви игри може да се играе.

Идейната концепция на Активната книжка с пъзели от плат е ПОМОГНИ МИ ДА СЕ НАУЧА САМ (ЧРЕЗ ОСЪЗНАТО УЧЕНЕ)
 

Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче е една от най-сложните, най-образователните, развиващи и увлекателни книжки от плат. Тази разработка на тиха книжка от плат обхваща 5-те сфери - сетивни, практически, математически, за език (реч), общообразователни материали.
 

Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче може да се ползва и след 9 м. възраст на детето (понякога може и по-рано по преценка на родителите). Това е свързано с момента, когато детето започва да си поставя определени цели и ги преследва.
 

С Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче е на-добре детето да започне самостоятелно да играе около една годишна възраст. Това не пречи на по-ранна детска възраст родителите заедно с детето да прелистват книжката и да се наслаждават на цветните странички. И все пак около една годинка, малчуганите обичат да седят и да си прелистват книжки с картинки.
 

Детето харесва малки предмети затова в тихата книжка сме сложили различни елементи. То може да повдига цветните квадрати и да вижда каква геометрична фигура има скрита от долу - триъгълник, кръг, квадрат и правоъгълник като се ориентира по цвят и форма и да ги залепва и отлепва. Освен това тренира посоките на отваряне на прозорчетата - ляво, дясно, нагоре, надолу. Детето може да изважда морковите от гайките и да се мъчи да ги постави обратно на мястото им или в панера. Когато обаче му е скучно лесно ще премества детайлите на сметалото и ще прецизира фината си моторика. Увлекателни са игрите пъзели с рибена кост, дърветата с плодове и цветовете на светофара. Движението на колата и смяната на цветовете на светофара са лесен начин за изучаване на безопасното движение на пътя. Плуващите рибки под корабчето имат различен вариант на откопчаване и закопчаване, което отново тренира фината моторика и когнитивно мислене. Така може да се занимава напълно самостоятелно до 5 г. или докато това занимание му омръзне.
 

КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО на Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче: махате дребните елементи и я давате на детето да си я разглежда.

Ако забележите, че тази мека книжчица му е интересна го оставяте да си я разлиства и постепенно преценявате какво да добавяте като занимания и игри. Така в рамките на няколко години ще надграждате сложни детайли, докато детето самостоятелно и тихо си играе. Пъзели ще реди, разкази ще прави и интелекта си ще развива.
 

ДА, до 2 г. детето ако има такава тиха книжка под ръка ще маха елементи, но няма какво да се скъса.

Все пак това е книжка не от хартия, а от плат. А, ние като родители винаги сме до своите деца, за да ги наблюдаваме, помагаме и да ги напътстваме.
 

И, все пак, не забравяйте, че всяко дете е индивидуално. Някои деца започват да говорят рано. Лесно усвояват четенето и броенето. Имат добра памет, лесно се справят в училище. А при други деца всичко се получава с много усилия. 80% от способностите са дадени от природата и само 20 % зависят от възпитанието.
 

Авторски текст и презентиране на Интерактивна тиха книжка кола с пъзели за момче:

Фантима Иванова
E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu
 
гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )
 
Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/
 

Decorra HandMade YouTube канал:
https://www.youtube.com/watch?v=2ydfxbqrKYY&feature=youtu.be

 

Остави коментар

Loading...