Нещо вдъхновяващо за Decorra в списание "Моето бебе и аз", брой 159

От Фантима Иванова 13/07/2016 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade творчество,Handmade свят,Handmade за деца,

 

За ПЪРВИ ПЪТ ИСТОРИЯТА за Decorra Handmade в списание МЕТО БЕБЕ И АЗ, брой 159. За магическите къщички с кукли от плат, ръчно изработените креативни играчки, развиващи игри за деца и куп любопитни неща, които вдъхновяват една жена.

 

Дадох живот и получих живот - нов, вдъхновяващ и прекрасен ...

 

Фантима Иванова е бивш мениджър бизнес развитие, експерт маркетинг и PR, дипломиран Магистър по мениджмънт. Амбициозна и упорита жена с дългогодишен опит в областта на търговията, комуникацията и продажбите, подкрепена в начинанието си от своето семейство и приятели, вдъхновена от любимите същества. Майка, която обича да се смее и обожава своята 3- годишна дъщеря и нейния грижовен баща.

Освен това обича да пише и винаги е готова да измисля разни интересни HandMade неща - за подарък, за декорация и за детска игра.

 

Русокосото вдъхновение на Фантима

 

Дадох живот и получих живот - нов, различен, вдъхновяващ и прекрасен, защото всеки ден се оглеждам в очите на едно ангелче, което тича до мен. Русокосото мъниче, което отключи моя Handmade творчески потенциал, ме провокира да измислям забавни, увлекателни и креативни игри. Моята дъщеря е причината Decorra Handmade да се роди и да се превърне в успешен домашен бизнес проект.

 

Историята на Decorra започна преди около година, когато затворих вратата на офиса и тръгнах по пътя да търся своята мечта. Крачех бързо и смело, защото знаех, че там някъде в далечината ме чакаше тя.

Прибрах се у дома, грабнах лист хартия и на един дъх запечатах своя креативния миг. Не пестих сили и време, често осъмвах, но завърших концепцията на Decorra Handmade. Начертах си план, поставих си задачите, намерих правилните хора и партньори за моята Decorra. Не се спрях пред нищо и постигнах желания резултат. Създадох един работещ HandMade бизнес проект, един модерен Интернет магазин за подаръци и продукти ръчна изработка, който отразява моята творческа душа, радва много хора, пълен е с красота и креативни, развиващи играчки за деца.

 

Decorra Handmade се превърна в уютен магазин, а аз станах горд собственик на Уеб сайт с атрактивна визия и бутикови подаръци и продукти, представени като готови решения, проектирани „Специално за теб!” – подарък, картичка и примерно послание за пожелание. Всичко на едно място, без усилия и губене на време, само на един клик разстояние.

Опитът ме научи, че интерфейсът значи много и далеч не е всичко, затова заложих на уникалното авторско съдържание и разработване на нови, интересни и функционални продукти с дълготрайна употреба и положително въздействие. Създадох своите продуктови колекции Decorra Lady, Decorra Men, Decorra Home, Decorra Holiday и Decorra Kids - играчки, креативни къщички, тихи книжки, меки играчки и кубчета от плат, аксесоари за бебета по време на път, за удобство и за игра у дома.

 

Източници на вдъхновение


Една от водещите продуктови категории на Интернет магазина е „За детето”, която представям като Колекция Decorra Kids, част от която е Креативната къщичка с кукла и дъска за рисуване с тебешир - главен герой на моя разказ.

Всеки път, когато обмислям нещо ново да творя си задавам въпроса: Какви са ползите и предимствата някой да има моя HandMade продукт, а за играчките е най-важна реакцията на моето дете.

 

Поглеждайки назад във времето, си спомням как заедно с моята дъщеря нареждахме любимите плюшени играчки на пода върху гумените постелки пъзел, търкаляхме кубчета от плат и вдигахме врява до небеса. С тяхна помощ учехме буквите и заедно сричахме на глас. Беше още малко бебе и на гласните букви изричани от моята уста, сладко - сладко заспиваше, докато я люлеех на ръка.

 

И повярвайте, трудът ми даде отличен резултат. Моята дъщеря беше на около 2 години, когато започна да показва всяка буква на любимите си същества, а месеци по-късно, аз се вдъхнових да променя нещо в креативната къщичка с кукла като идейно я доразвих и добавих нещо полезно и забавно, което да бъде удобно за игра, да може да се носи на рамо и в ръка, да приютява любимата кукла, но ….. най-вече да прилича на чантата на мама.

 

Любимото изделие

 

Къщичката с кукла е интересна и забавна игра, но с времето установих, че ако не дава воля на въображението за самостоятелно занимание, много бързо омръзва или доскучава. Точно затова направих някои промени и подобрения – добавих фиба за малката собственичката на къщичката, втора рокля с дълъг ръкав, огледало сърце, в което да се оглежда куклата след като бъде направена прическата, пластмасово мини гребенче, прозрачен джоб за гардероб и скрит джоб с еластична черна дъска за рисуване + комплект цветни тебешири. Така текстилната къщичка от плат нямаше никакви възрастови бариери за ползване и стана още по-любим детски продукт за игра на вън и у дома.

 

В началото може да се ползва само куклата, после всички възможности на къщичката, с помощта на мама да се учат и пишат буквите, а на финала вашето момиченце ще е готово за 100% самостоятелна и развиваща игра.

 

Креативната къщичка с кукла и дъска за рисуване е не само мой любим продукт, но и едно лично творческо предизвикателство. Един идеен проект, за който винаги разказвам разпалено, презентирам на базари и анимирано показвам на мами и малки дами.

 

Къщичката е любима на децата, защото е вдъхновена от дете, плод е на много хендмейкърски труд и носи положителния заряд и любов, на един утвърден творчески път!

 

Всички изделия и проекти на Decorra Handmade могат да бъдат видени на:

www.decorra.eu

https://www.facebook.com/decorra.eu/

http://www.moetobebe.net/

Авторски текст и презентиране: Фантима Иванова,

Маркетинг мениджър и Управител на "Декора Крейт" ЕООД, тел. 0887 193 608

E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu

гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )

Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/

Остави коментар

Loading...