Текстилна тиха книжка Къща с пъзели

От Фантима Иванова 17/06/2017 1 Коментари Handmade за деца,

Тиха книжка Къщичка с игри и пъзели вече е в свободна продажба и продължаваме да приемаме заявки. За първи път представихме тази наша творческа разработка пред читателската аудитория на списание Моето бебе и аз. Брой 170 от юни, стр. 12 - рубриката "Нещо ново". Пъстроцветна детска книжка с Decorra дизайн и форма на къщичка, създадена по метода на Мария Монтесори.

 

Развива фината моторика и спомага ранното детско развитие. Има различни игрови страници – пъзели рибка, цвете, къщичка и пеперуда; сметало; овощна градина; селскостопански двор; прозорчета с цветове и геометрични фигури; меченце с раздвижени ръчички и сменящи се папионки. Има 12 страници и различни подвижни елементи.

 

Текстилната тиха книжка Къщичка с игри и пъзели спомага координацията на погледа и ръцете, а също така желанието за самостоятелна игра. Изработена е от памучни платове и фина вата за по-приятно разлистване. Елементите са изрязвани, подгънати и подплатени, гарантиращи безпроблемно пране и безопасна игра.

 

Тихата книжка-къща с пъзели и игри има разнообразни игрови странички, всяка уникална по себе си и предизвикваща определена активност от детето. Тази ръчно изработена детска тиха книжка от плат може да се използва от ранна датска възраст до момента, в който детето активно започне да изучава цветове, форми, числа, букви и прояви желание за писане и рисуване.

 

Първата двойка страници запознава детето със стопанския двор, подвижните морковчета и овощните дръвчета ябълка и круша с лепенки на плодовете. Главен акцент при втората двойка страници е цветовото възприятие и съчетаване на подходящи папионки според ризката на мечо.

 

Ръчичките са раздвижени и могат да се изучават положенията нагоре, надолу, ляво, дясно, в страни и др. Двойката страница посветена на формите и цветовете е комбинирана с пъзел от пъстроцветна пеперуда. Следва момента с рибената кост-пъзел и сметалото за по-забавно учене на числата на фона на шарените бухалчета.

 

Другата двойка страници е с тема къща-пъзел и цвете-пъзел, на което детето трябва да координира погледа и движенията си, тъйк като има подсказка кое листенце на цветето къде да се залепи. На определени места за подсилване вниманието на детето и интереса към азбуката има бродирани главни букви "М" и "Р".  Лицевата страница на къщата-книжка също има подвижни елементи от плат и това са цветенцата, вратичката се отваря и затваря. На места са използвани декоративни елементи от филц с форма на живот.

 

- See more at: http://decorra.eu/Tiha-knizhka-kashta-s-pazeli-i-igri-za-deca#sthash.8MXHtESV.dpufТиха книжка Къщичка с игри и пъзели е подходяща за деца от 1 до около 5 г.

Повече подробности за продукта можете да намерите тук:
http://decorra.eu/Tiha-knizhka-kashta-s-pazeli-i-igri-za-de

 

Кратко видео с презентация на книжката можете да видите тук:

 

1 Коментари

Силвия Стоянова:
25/09/2017, 07:16:39 PM
Отговори

Отлична разработка. Книжката изглежда много хубава и полезна.

Остави коментар

Loading...