Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче

От Фантима Иванова 12/09/2018 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade за деца,НОВИ ПРОДУКТИ и решения,Изпълнени ИДЕИ, ПОРЪЧКИ,

Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче, изработена от меки памучни платове с разноцветни десени и апликации. Всяка страница от тихата книжка е неповторима, различна и с уникален дизайн. Независимо, че концепцията на изработка и идеята е изцяло на Decorra Kids колекцията, моделите винаги се различават по между си. Книжката от плат е удобна за носене, приятна за разлистване и има изразен образователен характер. Името тиха книжка произтича от факта, че сама по себе си книжката от текстил е толкова занимателна, че увлича детето в тиха игра. Детето става уверено в своите действия, развива нови умения и гради самочувствието си на развиващо се и можещо дете.


Предимство на Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче е това, че може да служи за игра на две деца. По този начин не само ще усъвършенстват своето когнитивно мислене и екипност, но ще си помагат да измислят нови игри, провокирани от индивидуалната си фантазия.

Занимателните игрови страници са общо 11, от които едната е корицата с цветенца, които се махат и могат да се слагат на различни места. Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче спомага координацията на погледа и ръцете, а също така желанието за самостоятелна игра.
Изработена е от висококачествени памучни платове и фина вата за плътност, здравина и по-приятно разлистване. Елементите са изрязвани, подгънати и подплатени, гарантиращи безпроблемно пране при 30 - 40 градуса и безопасна игра. Подходяща е за деца от 1 до около 6 г. Размери: ширина 27 см. и височина с комина 29 см.
 
Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче е удобна за носене и може да се гушне преди сън. Тази тиха книжка от текстил благоприятства не само фината моторика, но и когнитивно мислене, способности на детето да опознава околния свят чрез игра. В основата на идеята е разнообразието на пъзели от плат, които са намерили място на вътрешните страници, за да получите един уникален подарък с Decorra дизайн.
 
Всички страници на меката активна книжка са разнообразни, всяка е уникална по себе си и предизвикваща определена активност от детето. Тази ръчно изработена детска тиха книжка от плат може да се използва от ранна датска възраст до момента, в който детето активно започне да изучава цветове, форми, числа, букви и прояви желание за писане и рисуване.
 
Първата двойка страници запознава детето със стопанския двор, подвижните морковчета и овощните дръвчета ябълка и круша с лепенки на плодовете. Втората двойка страници учи детето да разпознава геометричните фигури, прецизното им залепване на очертаните места и съобразяване на цвета копче за откопчаване и цвета на фигурата. Главен акцент при третата двойка страници е цветовото възприятие и съобразяване с размера на блатовете на тортата, които трябва да се поставят на съответните места за прецизно докосване и свиване на пръстчетата. От другата страна е пеперудата с различни цветове на крилцата, която научава детето да съобразява тяхното място и да прави комбинация на цветовете като брой детайли.
Подреждането на цветовете на папионките на жирафа демонстрира навика с подмяна на едни дрехи с други и промяната на външния вид. Ученето на числата става по-приятно със сметалото като детето координира погледа и движенията си. Подвижните рибки с различен по вид откопчаване и закопчаване наподобяват един аквариум в съчетание с голямата риба от другата страна, която е пъзел с два подвижни елемента.
 
На определени места за подсилване вниманието на детето и интереса към азбуката има бродирани букви. Лицевата страница на къщата-книжка също има подвижни елементи - вратичката и прозорчето се отваря и затваря. На места са използвани декоративни елементи от филц с форма на животни, плодове и апликация замък на корицата.
 
Авторски текст на Текстилна тиха книжка къщичка с пъзели за момиче:
 
Фантима Иванова,
E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu
 
гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )
 
Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/
 
 

Остави коментар

Loading...