Тиха книжка кола за момче с пъзели и игри на Louis - "Колата на Louis"

От Фантима Иванова 23/01/2019 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade за деца,НОВИ ПРОДУКТИ и решения,Изпълнени ИДЕИ, ПОРЪЧКИ,

В тази статия ще научите как създадохме специална книжка от плат, която има занимателни страници и специално направихме за Louis. Подвижната табелка с името, Ви гарантира практичност и приемственост на играта ако имате второ дете в семейството, да може и то да играе с книжката без да има персоналност.

Тиха книжка с пъзели и игри с форма кола, нарекохме "Колата на Louis", на който пожелаваме да тренира фината моторика, да расте и да се занимава самостоятелно или с помощта на друго дете или възрастен. Размерите на книжката кола на Louis са 32 х 28 см.

Идейната концепция на Тиха книжка кола с пъзели и игри на Louis е да изучава света около него самостоятелно с помощта на игри с пъзели. Тази мека книжка от плат е една от най-сложните, най-образователните, развиващи и увлекателни книжки от плат. Тази разработка на тиха книжка от плат обхваща 5-те сфери - сетивни, практически, математически, за език (реч), общообразователни материали.

Тиха книжка кола с пъзели и игри на Louis - "Kолата на Louis" може да се ползва и след 9 м. възраст на детето (понякога може и по-рано по преценка на родителите). Това е свързано с момента, когато детето започва да си поставя определени цели и ги преследва.

 

 

С Тихата книжка кола за момче с пъзели и игри е на-добре детето да започне самостоятелно да играе около една годишна възраст.

Това не пречи на по-ранна детска възраст родителите заедно с детето да прелистват книжката и да се наслаждават на цветните странички. И все пак около една годинка, малчуганите обичат да седят и да си прелистват книжки с картинки. Тиха книжка кола с пъзели и игри на Louis - "Колата на Louis" е отлична идея за детски подарък за рожден ден, имен ден или за домашни занимания с мама, кака, баба, тати, бати, дядо.

 

 

НОВОТО тук е това, че направихме различна страница с маймунка, на която ръчичките могат да се свалят, а панделката на гушката да се връзва и развързва. Отдолу пък има цип, който може да се отваря и затваря. На страничката с меченцата, папионките не само, че могат да се отлепват и залепват, но има допълнително написани цифри от 1 до 5.

Детето ще може да премества ябълки, круши и геометрични фигури, които да залепва и отлепва като добавихме апликация на две череши, за да изучава и този плод. Детето може да изважда морковите от гайките и да опита да ги върне на мястото им или в панера.

Когато обаче му е скучно лесно ще премества детайлите на сметалото и ще прецизира фината си моторика. Увлекателни са игрите пъзели с рибена кост, дърветата с плодове и влякчето,частите на което се махат и отново залепват по местата си. Плуващите рибки имат различен вариант на откопчаване и закопчаване, което отново тренира фината моторика и когнитивно мислене.

Така може да се занимава напълно самостоятелно до 5 г. или докато това занимание му омръзне.

- КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО на Тиха книжка кола с пъзели и игри на Louis - "Колата на Louis"?

- Махате дребните елементи и я давате на детето да си я разглежда.


Ако забележите, че тази мека книжчица му е интересна го оставяте да си я разлиства и постепенно преценявате какво да добавяте като занимания и игри. Така в рамките на няколко години ще надграждате сложни детайли, докато детето самостоятелно и тихо си играе. Пъзели ще реди, разкази ще прави и интелекта си ще развива.

ДА, до 2 г. детето ако има такава тиха книжка под ръка ще маха елементи, но няма какво да се скъса.

Все пак това е книжка не от хартия, а от плат. А, ние като родители винаги сме до своите деца, за да ги наблюдаваме, помагаме и да ги напътстваме.

 

 

И, все пак, не забравяйте, че всяко дете е индивидуално. Някои деца започват да говорят рано. Лесно усвояват четенето и броенето. Имат добра памет, лесно се справят в училище. А при други деца всичко се получава с много усилия. 80% от способностите са дадени от природата и само 20 % зависят от възпитанието.

Авторски текст и презентиране на Тиха книжка кола с пъзели и игри на Louis - "Колата на Louis":

Фантима Иванова
E-mail: sales@decorra.eu
www.decorra.eu

гр. Варна
бул. "8-ми Приморски полк" 122 - А
Магазин за подаръци Decorra HandMade ( магазин за подаръци Декора Варна )

Facebook
https://www.facebook.com/decorra.eu/
 

Loading...