Великден е като мека книжка от плат

От Фантима Иванова 14/03/2017 0 Коментари Подаръци и празници,Handmade творчество,Handmade за деца,

 

ВЕЛИКДЕН е цветен, шарен, носи настроение и радва всички.

ВЕЛИКДЕН ни дава сили, хапваме си козунаци и си чукваме пъстри яйчица.

ВЕЛИКДЕН е велик и специален, защото ни докосва с толкова цветност и красота.

ВЕЛИКДЕН може да бъде специален за възрастни и за деца.

Великден може да се превърне в един 100% интересен, забавен и запомнящ се празник за децата. Освен с боядисването на яйцата, мацането на лицата Великденската подготовка крие много други забавни игри за децата.

 

Ако имате мъничко детенце, което за първи път ще празнува този толкова цветен празник можете по един интересен и незабравим начин да го въведете в традициите и символиката. У нас Великден се олицетворява с шарените яйца и тяхното боядисване, но през последните години много тенденциозно се наложиха чуждестранни привички и символи.

Истината е, че приказката за добрия Великденски заек оставя трайни спомени в съзнанието на децата затова при изработката на меката и тиха Великденска книжка ние намерихме място за зайчето, което носи великденско яйце в ръката. То е толкова щастливо от, това което си има, че на малкото дете моментално му се приисква да надникне под яйчицата. А там умело с копченце сме ги зашили, с черен кончц сме ги оградили буквичките на цветовете - червено, синьо, зелено,  жълто.

Не без известен е мъничкия пи-пи-пи-пухкав бял приятел на децата, който с мъничките си краченца тича след майка си по двора, докато чурулика с човчицата малка. Ооооо да, там вътре в голямото червено яйчице сме скрили малкото пиленце. Достатъчно е връзката зелена да се дръпне и то ще се покаже, а може смело в дясно на яйцата да се разходи и жълтия нарцис да ви покаже.

Но.... майката си е майка и винаги е нащрек, а когато малкото пиленце заблудено се загуби или има опасност това да се случи, тя веднага започва да кудкудяка и врява вдига до небесата. Тя крилцата си надига, човката отваря си широко и приятелките си веднага ще извика. И докато от 1 до 5 изброи малкото пи-пи-пи-пиленце все от някъде ще се покаже, а като дойде може и дори да го накаже. Защото зайко дългоухи дърпа бързо си количката с яйцата. Пи-пи-пиленцето бяло има тънчки крачета и докато се усети, Зайко може бързо да го сгази със колата. Зайо пак е бърз и гладен, само моркови оранжеви са му в главата. И така от страничка на страничка, неусетно колко бързичко и как, ние от Decorra HandMade ви увлякохме в играта.

 

Страничките лесно ще разлиства Вашето дете, ще научи не какво да е, а за пиленцето бяло и забързания гладен зайко.

 

Надяваме се с този увлекателен разказ да сме Ви заинтригували и да сме Ви дали идея за примерна приказка- разказ благодарение на, която ще въведете в празника децата.

 

СПЕЦИФИКИ НА ИЗРАБОТКАТА:

 

1. използвани са само безвредни за здравето на детето материали

2. няма опасност от скъсване

3. книжката от плат може да се пере на ръка или в пералня, както и  да се глади на умерена температура на ютията

 

ЗАЩО ДА ИМАТЕ тази книжка?

 

Тиха книжка "Моят първи Великден" е развиваща, образователна, занимателна и привлича вниманието на детето с наситените си цветове, удобни размери и мекота. Книжката може да се разглежда целогодишно, да се носи от детето в ръка и с нея да спинка у дома.

 

ОПЦИИ:

 

При интерес, меката книжка може да се изработи в желан размер, брой цветни страници, апликации, сложност на отделни места, както се съобрази с възрастта и пола на детето.

 

Остави коментар

Loading...