Често Задавани Въпроси

Специално за Вас и за Ваше удобство, създадохме списък с най-често срещаните въпроси и отговори, които могат да възникнат по време на използването и пазаруването в HandMade Интернет магазин www.decorra.eu. Искрено се надяваме да сме Ви били от полза!


1. Ако искам да купя нещо, задължително ли е да се регистрирам предварително?

Отговор: Не. Регистрацията не е задължителна и поръчката може да бъде направена и като ГОСТ.


2. Цените на продуктите с ДДС ли са?

Отговор: Това са крайни цени. Фирмата не е регистрирана по ДДС.


3. Издавате ли фактура и касов бон?

Отговор: Да. Издаването на фактура на фирма или физическо лице е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и става на база данните, които сте посочили в бланката за регистрация.


4. Как се извършва доставката?

Отговор: Всички доставки се извършват:

- с куриерска фирма "Спиди" АД до избран от Вас офис на куриера или до адреса, който е посочен за получаване на пратката. Моля, имайте предвид, че Ваше задължение е да осигурите човек, който да получи и приеме пакета от куриера, както и да има готовност за плащане ако е с наложен платеж при получаване!

- с куриерска фирма "Еконт Експрес" ООД до избран от Вас офис на куриера или до посочен от Вас адрес, в удобно за Вас време и плащане след преглед и опция за връщане.


5. Нужно ли е да се обаждам по телефона и да потвърждавам поръчката?

Отговор: Не. Това не е задължително, тъй като поръчките се обработват своевременно по реда на постъпване в системата и през Вашия потребителски профил можете да следите всички промени свързани със статуса.  Нямаме практика да изискваме от клиентите задължително потвърждение, но ако до 24 ч., след като сте направили своята поръчка, не сте получили никакво съобщение от наша страна, МОЛЯ, свържете се с нас на телефон 0887 193 608 и/или на E-Mail: sales@decorra.eu.


6. Извършвате ли доставки по време на официални празници и почивни дни?

Отговор: НЕ. Доставки се извършват само от понеделник до петък, от 9:30 до 17:30 часа и в събота, до 13:00 часа. Разносът на пратките по време на празнични дни се осъществява съгласно правилата за доставка, регламентирани от куриерска фирма "Спиди" АД и "Еконт Експрес" ООД, и обявения график за разнос в секция Новини.


7. Ако направя поръчката си вечерта, ще бъде ли обработена веднага?

Отговор: ДА, възможно е. Поръчки направени след 17:00 часа се обработват вечерта или на следващия работен ден. Поръчки направени в събота, неделя и на официални празници се обработват най-късно в първия възможен работен ден. *По изключение поръчките може да се обработват и в извън регламентираното работно време на магазина.


8. Заплаща ли се доставката и от кого?

Отговор: Да. ДОСТАВКАТА е за сметка на купувача като цената за транспорт не е включена в сумата на наложения платеж и се заплаща отделно на куриерската фирма експедитор.


9. Колко ще ми струва доставката?

Отговор: Цената за доставка се определя според действащата тарифа на куреерска фирма "Еконт Експрес" ООД и "Спиди" АД и важи за абсолютно всички населени места, които се обслужват от куриерите. За Ваше удобство, транспортните разходи НЕ са добавени към сумата на наложения платеж, но информативно се включват към общата сума на поръчката т.е. на нас дължите сумата на стоката, а на куриера сумата за транспорт и опаковка + други елементи на доставката, които са известни предварително при оформяне на поръчката. 

ВАЖНО! 

За транспортните разходи по доставка куриерска фирма Еконт Ви издава касов бон за ППП - пощенски паричен превод, а ние Ви изпращаме фактура само за заявените продукти по имейл.


ВАЖНО!!! За всички особености по отношение на сроковете и спецификата на доставката, моля посочете своите желания в полето коментар към заявката за поръчка!


10. Мога ли аз да избирам куриера?

Отговор: НЕ. Работим само с куриерска фирма "Еконт Експрес" ООД.


11. Какви са сроковете за доставка?

Отговор: Всички поръчки на готови продукти, които не изискват изработка и са налични, се доставят още на следващия работен ден, но поръчката трябва да е постъпила в системата до 17:00 ч. на текущия ден. Моля, при спешен случай или важно събитие да се свържете се с нас на телефон 0887 193 608 и/или на E-Mail: sales@decorra.eu!


12. Какво трябва да разбирам под срок за доставка?

Отговор: Това е реалното време, нужно за придвижването на пакета, пратката с продуктите от нашия адрес до Вашия адрес, който сте посочили в поръчката. Срокът за доставка и срок за изпълнение на поръчката са две различни неща, тъй като в срока за доставка не влиза срока за изработка, ако продукта е със статус "По заявка".


13. Мога ли да проверя съдържанието на пакета, пратката в момента на получаване?

Отговор: Да. Ваше задължение е да направите това пред куриера, особено когато става въпрос за продукти, които са посочени като чупливи и/или имат направена застраховка.


14. Какви са сроковете за изработка при изчерпана наличност?

Отговор: В описателният текст към продуктите, които не са в наличност е посочен срока, необходим за изработката на количество от 1 брой. В зависимост от спецификата на поръчаните продукти, времето необходимо за изработка на даден продукт може да бъде до 1 работен ден, до 2 работни дни, до 5 работни дни или максимум до 10 работни дни според желаното количество и моментна натовареност.


15. Може ли да се поръча повече от 1 брой от даден продукт?

Отговор: Продуктите в Интернет магазин www.decorra.eu се предлагат в единични бройки, комплект продукти или лимитирани серии. Предвид спецификата, бутиковия характер и уникална визия, обстоятелството, че някой от тях се изработват от плат, не можем да гарантираме, че при изработка на повече от 1 брой цветните детайли и/или форми ще са разположени по същия начин като на продукта от снимката. При продуктите със статус "По заявка" винаги е вероятно да има малки, незначителни или минимални разминавания с това, което е показано на снимката.

Продуктите от категория карвинг свещи, козметика, натурални сапуни и някой продукти с техника декупаж е възможно да се повторят ако не на 100 %, то на 99%, за да съответстват на продукта от снимката.

Ако направите поръчка на количество различно от 1 брой своевременно ще бъдете информирани за готовността ни да изпълним поръчката. Това става чрез промяна в статуса на поръчката и съобщение по E-Mail, а по някога и по телефон.


16. Възможно ли е да има разминаване между продукта на снимката и продукта, който ще получа?

Отговор: Не. Изключения са възможни само и единствено за продукти, които се изработват "По заявка"  т.е. не са в наличност и може да има промяна в изходните материали и заготовки, необходими за изработката.


17. От къде мога да видя цените за транспорт?

Отговор: Цените за транспорт се калкулират на база добавените в кошницата продукти и могат да се видят още в процеса на пазаруване, преди да потвърдите и изпратите поръчката си към нас. Справка и сравнение за действащите в момента цени за доставка от Врата - до Врата, които куриерска фирма "Спиди" АД прилага, можете да видите от официалната страница на превозвача. Цените за транспорт с куриерска фирма Еконт можете да видите от официалната страница на превозвача или в момента на оформяне на поръчката преди да я изпратите към нас.


18. Мога ли да взема продуктите без да плащам доставка?

Отговор: Не, освен в случаите, когато има активна промоция с безплатна доставка, която е за сметка на електронния магазин. 


19. Мога ли да откажа поръчка, която съм направил?

Отговор: Да. Тази възможност съществува до момента, в който статуса на поръчката Ви все още е "Обработва се" или най-късно до 24 часа след като сте получили съобщение, че поръчката Ви е приета успешно.


20. Мога ли да откажа да взема пакета от куриера при доставка?

Отговор: Да. Имате пълно право да откажете приемането на пратката от куриера, ако междувременно сте размислили или нещо друго ви се е случило. В този случай не дължите никакви транспортни разходи, нито други суми. Всички разходи остават за сметка на HandMade Интернет магазин www.decorra.eu.


21. Мога ли да върна получената стока?

Отговор: Да. В рамките на 7 календарни дни от датата на получаване на пратката от куриера, ако пратката и/или продуктите са с не нарушен търговски вид, можете да ни я върнете обратно. Според Закона за Електронната Търговия и Закона за Защита на Потребителя, наше задължение е да Ви възстановим пълния размер на стойността на продуктите, без стойността на транспорта.


22. За чия сметка е стойността на транспорта при връщане?

Отговор: Цената на транспортните разходи е за сметка на клиента и Ваше право е да изберете куриер, с който да придвижите пратката към нас.


23. Как мога да платя?

Отговор: Плащането може да се направи по един от следните начини:

1. С ППП - пощенски паричен превод при получаване - сумата на поръчката се заплаща отделно от транспортните разход, които се заплащат при доставката на превозвача - куриер. 


3. Авансово по банков път - КУПУВАЧЪТ депозира парична сума, в банковата сметка на “Декора Крейт” ЕООД, която е равна на стойността на заявените за покупка продукти с или без да е добавяне на стойността на транспортните разходи по доставка. В този случай можете да изберете куриера превозвач. В основание за плащане задължително се вписва номерът на заявката за покупка- поръчката. Всички такси и комисионни са за сметка на клиента.


24. Изпращате ли пратки от типа пощенска услуга, до поискване от офис на "Еконт Експрес" ООД?

Отговор: ДА!


25. Каква е процедурата за пазаруване от Handmade Интернет магазин www.decorra.eu?

Отговор: Регистрацията в Интернет магазин www.decorra.eu не е задължително условие, но Ви дава възможност да се възползвате от допълнителни преференции при следващи поръчки и игри за регистрирани клиенти. За да можете да направите покупка е необходимо да спазване следните стъпки:

1.Направете си потребителски профил като въведете уникална потребителска парола за достъп или в полето от поръчката за вид потребител изберете, пазаруване като ГОСТ.

2. Въведете данните във всички задължителни полета отбелязани със звездичка (*) като внимавате за грешки!

3. Влезте в своя потребителски профил като се идентифицирате с потребителско име и парола! Ако не сте се регистрирали това не е нужно да го правите.

4. Изберете продукта или продуктите, които желаете да закупите като ги добавите в своята кошница! Ако нямате направена регистрация можете да я направите на момента.

5. Посочете адрес за доставка! Ако не сте въвели данни на фирма за фактура, адреса за доставка и адреса на фирмата ще бъдат един и същ.

6. Изберете желания начин на плащане!

7. Внимателно прочетете Общи условия за пазаруване и Условия за доставка и плащане!

8. Ако условията за пазаруване ви устройват, както и договорът за покупко- продажба от разстояние, поставете отметки в празните квадратчета пред всеки посочен документ! С тези действия се приема, че договорът е подписан и влиза в сила.

9. Натиснете електронния бутон "Изпрати"!


26. Каква е процедурата за обработка на заявки за покупка на продукти от Интернет магазина?

Отговор:

1.Всички заявки за покупка се обработват в рамките на текущия работен ден по реда на тяхното постъпване.

2. Поръчки направени в събота, неделя и официални празници се обработват най-късно през първият работен ден на новата работна седмица.

3. По изключение, заявки за покупка на продукти в наличност могат да бъдат обработени и експедирани в рамките на същия ден, само ако заявката за покупка е коректно направена и постъпила в системата до 17:00 ч.на текущия ден.

4. Заявката за поръчка може да бъде анулирана когато продуктите не са напуснали склада на “Декора Крейт” ЕООД или все още не са доставена до адреса на КУПУВАЧА.


27. Как мога да видя всички продукти на промоция?

Отговор: Кликнете върху полето "ПРОМО ПРОДУКТИ" и на екрана ще се покаже пълния списък са с артикули на промоция.

Loading...